Maailmalla sisäilmaa tutkitaan vilkkaasti. Suomessa linjaksi on vaihtunut selitys, että oireilu paheneekin aivoissa.

Aleksis Salusjärven kolumni: Tarpeettomien ihmisten aikakausi
Syrjäytyneiden nuorten elämä on yhä harvempien valtaapitävien tiedossa, ja ratkaisumalleja piirretään laiskasti ja mutkia oikoen, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi. Salusjärvi opettaa lukutaitoa 13–29-vuotiaille nuorille erityisopetuksessa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja vankiloissa. Tämän kolumnin voi myös kuunnella äänikolumnina.

Nuori isä katosi jäljettömiin 1999. Alkuun poliisi piti mahdollisena, että Kimmo Ojala katosi omasta tahdostaan. Nyt kuitenkin tapaukseen on tulossa uusia etsintöjä.

Sosiaalisen median ilmapiiri ja puheet ovat koventuneet viime aikoina niin kärjekkäiksi ja koviksi, että Ulkopoliittisen instituutin tutkija Teemu Tammikko kuvaa sitä jo uudeksi poliittisen väkivallan muodoksi. Uhka- ja viholliskuvien rakentaminen on ääriryhmien keino lietsoa epävakautta ja hiljentää muita osallistumasta keskusteluun.

Ihminen kohtaa tulevaisuudessa robotteja, virtuaalihahmoja ja tekoälyn luomuksia yhä useammin. Kokemus ei ole aina miellyttävä.

Jingxuan Yang piti isänsä elossa kaksi ja puoli viikkoa. Neljän päivän kuluttua sairaalaan pääsystä tämä kuoli. Yang kertoo Ylelle perheensä tarinan.